Welkom bij Budo Sport Arnhem
Budo Sport Arnhem Gewoon doen

Yoga

Yoga De oefeningen die u bij de yoga-lessen leert, dragen bij aan de stabititeit en gezondheid van lichaam en geest. De oefeningen bestaan uit:
- lichaamsoefeningen en -houdingen
- ademoefeningen
- ontspanningsoefeningen
- concentratie (meditatieve) oefeningen

Het beoefenen van yoga draagt bij om:
- beter te leren te ontspannen
- zowel sterker als soepeler te worden
- evenwichtiger te zijn
- bewust te worden van de samenhang tussen lichaam en geest
- lichamelijke klachten te doen afnemen
- over meer energie te kunnen beschikken
- beter te kunnen slapen
- uw grenzen (beperkingen) te kennen en beter te accepteren
- te leren luisteren naar uw lichaam

Yoga is er in verschillende vormen. Bij Budo Sport Arnhem geven we 2 vormen: Hatha Yoga en Yin Yoga. Hatha yoga is een zachte vorm van Yoga, waarbij rust centraal staat. Door middel van diverse oefeningen, houdingen en ademhalingsoefeningen, leert men lichamelijk en geestelijk te ontspannen. De rustige flow van de les is kenmerkend.
Yin Yoga is een yogavorm waarbij iedere houding 3-5 minuten aangehouden wordt, zodat het bindweefsel langzaam wordt opgerekt en beter gehydrateerd wordt. Spieren worden opgerekt, maar ook ontspannen. Yin-houdingen worden vrijwel allemaal zittend of liggend uitgevoerd. De houdingen worden lang aangehouden, waardoor u de ruimte krijgt om naar binnen te keren, zodat u ruimte maakt in uw hoofd, uw hart en uw lichaam.

De twee yoga-vormen kunnen door u bij Budo Sport Arnhem worden beoefend. Probeer ze eens uit en kies de vorm die het beste bij u past.