Welkom bij Budo Sport Arnhem
Budo Sport Arnhem Gewoon doen

Spelregels Vanentoernooi

Wat is een Vanentoernooi?

Een Vanentoernooi is een judotoernooi voor alle judoka's van Budo Sport Arnhem. Het is de bedoeling dat elke judoka meedoet (behalve de judoka's die al heel veel ervaring met wedstrijdjudo hebben).

Op een Vanentoernooi kun je de sfeer proeven van echte judotoernooien en is daarom speciaal voor die judoka's die nog niet zoveel aan wedstrijden hebben meegedaan.

Het Vanentoernooi wordt altijd thuis, in onze eigen dojo('s) in 't Luifeltje gehouden. Dus er zijn geen extra reistijd of reiskosten.

Met een Vanentoernooi kun je punten verdienen. Een Vanentoernooi wordt meerdere keren per jaar georganiseerd, zodat je de verdiende punten steeds bij elkaar kunt optellen.

Op een Vanentoernooi maak je altijd 4 wedstrijden. Je verdient altijd punten. De punten worden bijgehouden op een speciale kaart.

Als je 100 punten hebt behaald, krijg je een geel vaantje. Bij 200 punten een oranje, bij 300 groen, enz.

Als je 2 keer hebt meegedaan aan een Vanentoernooi, dan krijg je een oorkonde. Deze ontvang je ook na de 4e, 6e, 8e, ... keer.

Niet het winnen of verliezen is belangrijk, maar wel of je in de wedstrijd goede worpen en houdgrepen kunt laten zien. Hoe mooier de worp en hoe langer de houdgreep, hoe meer punten.

Op Vanentoernooien kun je laten zien, wat je tijdens de judoles hebt geleerd. De trainers van Budo Sport Arnhem houden je goed in de gaten en kijken welke judoka's ook eens bij de wedstrijd(voor)selectie mee mogen trainen.

Neem ouders, familie of bekenden mee, zodat zij je kunnen aanmoedigen ... misschien helpt het!

Hoe kun je punten verdienen?

Deelnemen aan een Vanentoernooi is al genoeg om 5 punten te verdienen. Daarnaast verdien je ook bij elke wedstrijd punten. Hoeveel punten dat zijn, dat kun je hieronder zien:
verlies zonder eigen score1 punt
onbeslist zonder eigen score2 punten
winst zonder eigen score (op straf voor tegenstander)3 punten
winst, onbeslist of verlies met eigen hoogste score: waza-ari7 punten
winst met eigen hoogste score: ippon10 punten

Bij echte judotoernooien is de puntentelling anders. Daar staat het winnen of verliezen meer centraal (verlies = altijd 0 punten).


ALS JE AL VAKER AAN HET VANENTOERNOOI HEBT MEEGEDAAN,
DAN HEB JE AL EEN EIGEN PUNTENKAART.
VERGEET DEZE DAN NIET BIJ HET VANENTOERNOOI MEE TE NEMEN !