Welkom bij Budo Sport Arnhem
Budo Sport Arnhem Gewoon doen

Judo

WK-finale -20 jaar klasse -90kg
Marvin de la Croes, judoka van Budo Sport Arnhem,
wordt in 2006 wereldkampioen

Budo Sport Arnhem schrijft naam in de judosport

Budo Sport Arnhem heeft naam geschreven als het gaat om het judo-onderwijs. Zowel in de breedtesport als in de topsport heeft Budo Sport Arnhem veel succes in de judosport. Zo werd het judoproject 'JOS' dat door Budo Sport Arnhem is opgezet als beste samenwerkingsproject tussen onderwijs en sport in Gelderland en Overijssel beoordeeld. Budo Sport Arnhem ontving daarvoor de 'Alliantietrofee School en Sport'.
Bij de topsport zijn de resultaten bepaald niet minder. Budo-Sport-Arnhem-jukoka's hebben gouden, zilveren en bronzen medailles op Nederlandse Kampioenschappen behaald. In oktober 2006 is Marvin de la Croes, judoka van onze wedstrijdgroep Wereldkampioen judo geworden.

Inleidend Jeugdjudo

Inleidend Jeugdjudo

Judo kan bij Budo Sport Arnhem beoefend worden vanaf 3 jaar. Deze zogenaamde 'tuimellessen', zijn heel vrolijk van aard. Met veel muziek en fantasie worden op de judomat leuke spelletjes gedaan. Het is een prima manier voor jonge kinderen om zich al spelenderwijs te ontwikkelen. De kinderen vinden het fantastisch en ondanks het speelse karakter leren de kinderen zeer snel. Wie naar deze 'tuimellessen' kijkt, zal verbaasd zijn hoeveel de jonge kinderen in korte tijd al allemaal kunnen.

Jeugdjudo

Judo is en blijft het paradepaardje van Budo Sport Arnhem. Niet alleen in kwantiteit - het aantal judouren dat in het weekrooster is opgenomen - maar ook in kwalitatieve zin. Er wordt veel tijd en energie in het judo gestoken. Niet alleen door het kader (allemaal bevlogen judodocenten), maar ook een groep van actieve ouders, die het kader ondersteund in leuke activiteiten voor de judoka's. Judo is bij Budo Sport Arnhem dus niet alleen maar 1 of 2 uurtjes in de week naar de judoles. Nee, judo bij Budo Sport Arnhem is veel meer. Judo is staat voor veel plezier en gezelligheid.

Jeugd en senioren

De eerste judoles

De kinderen die voor eerst naar een judoles komen, kunnen hier nog wat meer te weten komen.

Seniorenjudo

Als u vroeger heeft gejudoŽd, is het heel leuk om die oude sport weer eens op te pakken. Maar ook als judo voor u onbekend is, of als u kinderen heeft die judo beoefenen, is judo een leuke en actieve sport, waar u uw energie in kwijt kunt. Bij Budo Sport Arnhem kan dit op een gezellige en verantwoorde manier. Judo is een sport voor iedereen ... voor jong en oud!

Wedstrijdjudo

Naast een grote groep recreatieve judoka's, is Budo Sport Arnhem intensief bezig met wedstrijdjudo. Budo Sport Arnhem heeft drie wedstrijdgroepen: een voorselectie-groep (jeugd -12 jaar), een selectiegroep -15 jaar en een selectiegroep +15 jaar. Deze wedstrijdjudoka's worden intensief getraind en begeleid. We gaan wekelijks met deze judoka's naar kleine en grote toernooien in binnen- en buitenland. Er worden speciale selectiedagen georganiseerd, waarbij de teambuilding een belangrijk element is. Budo Sport Arnhem investeert dus intensief in deze groep sporters. De resultaten zijn er ook naar. In 2006 heeft de investering in het wedstrijdjudo zelfs een wereldkampioen opgeleverd. Budo Sport Arnhem heeft op de wedstrijdmat dus een grote reputatie opgebouwd.

Locaties

Budo Sport Arnhem geeft judo in de Arnhemse wijken: Presikhaaf, Malburgen, Rijkerswoerd en Schuytgraaf. Op de contactpagina vindt u de adressen en een overzichtskaart van de sportlocaties. Op het lesrooster vindt u alle lestijden.

Judo Op School (JOS)

Budo Sport Arnhem geeft in samenwerking met Sportbedrijf Arnhem judolessen op scholen. De kinderen leren tijdens dit zogenaamde JOS-project laagdrempelig valbreken, de eerste judotechnieken en sociale vaardigheden, maar boven alles ... de kinderen vinden het hartstikke leuk. Via de link: Judo Op School is veel meer informatie over dit succesvolle project te vinden.

Judo-info

Voor meer 'inside' judo-informatie klik hier.