Welkom bij Budo Sport Arnhem
Budo Sport Arnhem Gewoon doen

Spelregels Instaptoernooi

Wat is een Instaptoernooi?

De instaptoernooien zijn kleine judotoernooitjes die door de Judo Bond Midden-Nederland worden georganiseerd. De toernooitjes zijn bedoeld om judoka’s die nog geen groene band hebben gehaald, kennis te laten maken met de wedstrijdsport.

Elk jaar worden er door de Judo Bond Midden-Nederland 4 instaptoernooien georganiseerd.

Instaptoernooien worden georganiseerd in Instapdojo's. Ook Budo Sport Arnhem is zo'n Instapdojo. Voor ons betekent dat we voor 2 van de 4 instaptoernooien naar Ede (Sportschool Venendaal) gaan. De andere 2 instaptoernooien zijn in eigen huis.

Bij instaptoernooien kun je instappunten verdienen. De verdiende instappunten worden steeds bij elkaar opgeteld en worden voor je bijgehouden door de Judo Bond Nederland.

Bij het behalen van: 50, 100, 150, 200 en 250 instappunten ontvangt de judoka een oorkonde

Wanneer een judoka 300 instappunten heeft behaald, ontvangt de judoka een eretrofee. De judoka mag dan niet meer aan instaptoernooien meedoen; hij/zij is hiervoor te goed geworden. Ook als de judoka een groene band heeft behaald, mag hij/zij niet meer aan het instaptoernooi deelnemen.

Iedere judoka krijgt per keer dat hij/zij deelneemt een herinneringsvaantje.

Bij de eerste keer dat een judoka deelneemt aan het instaptoernooi hoeft hij/zij nog geen lid te zijn van de JBN (= Judo Bond Nederland). Vanaf de tweede keer wordt gecontroleerd of de judoka lid is en een JBN-paspoort heeft. Het is mogelijk om op de wedstrijddag van een instaptoernooi lid te worden van de JBN.

Bij een instaptoernooi draag je tijdens de wedstrijd alleen een witte of rode band. Dus je doet je eigen band af.

Op de site van de Judobond Nederland district Midden-Nederland wordt bijgehouden hoeveel punten je hebt verdiend. Dit kun je bekijken via de link: Instaptoernooi-punten

Hoe kun je instappunten verdienen?

Deelnemen aan een Instaptoernooi is al genoeg om 10 instappunten te verdienen. Daarnaast kun je ook bij elke gewonnen wedstrijd instappunten verdienen. Hoeveel punten dat zijn, dat kun je hieronder zien:
verloren0 punten
gewonnen door hantei scheidsrechter of straf tegenstander1 punt
gewonnen met waza-ari7 punten
gewonnen met ippon10 punten